Keuzereportage Gouden GevelVizierRing 2015,
ErSt, 31 december 2015 (dit is dus écht roze)

De Zestiende Gouden GevelVizierRing

  De Gouden GevelVizierRing 2015 gaat naar...


Het was een close-finish. Tot op het laatst streed een kabouter met een zonnepan om de prijs. Daarvoor was Kromkommer al afgevallen.
  Wat hielp was dat de vertegenwoordiger van de zonnepan (ZEP) met een SMS liet weten dat hij later zou terugbellen, een beïnvloeder minder.

zonnepan ZEP zonneceldakpan

De zonnepan, ook wel zonneceldakpan of zonne-energie pan (ZEP).


Daar kwam bij dat de Delftse start-up FlexSol verder ging dan het verwerken van zonnecellen in de schaal van dakpannen.   FlexSol zoekt ook de vorm van de traditionele dakpan via flexibele zonnecellen. Wie moet je dan kiezen?

voorbeeld

FlexSol


Het wachten maakte het er niet beter op. Dromen wezen niets uit. Het hart bleef onbepaald. Er kwam geen beslissing.   Het was tijd om een spontane actie op 9 oktober te honoreren. Het houdt de prijs ook kleinschalig, ook belangrijk.



Drie minuten varen met een boot van de Waterfotodienst op 9 oktober 2015.


Graffiti-artiest KBTR (KaBouTeR) krijgt de prijs vooral om de abstractie van puntmuts tot driehoek. Gelijk een gevel in de oorspronkelijke betekenis, zoals die bij het niet-Nederlandse 'gable' nog wel leeft. En dat is niet zomaar elke buitenkant van een gebouw, maar het bovenste niet-dak-deel van de buitenkant. Dat heet nu 'topgevel'.   Het driehoekige opstaande deel dat (de kopse kant van) een zadeldak afsluit. Dat een graffiti-artiest op gevels werkt vind ik in het algemeen niet speciaal een aanbeveling. KBTR houdt zich wat dat betreft ook in lijkt. Normaal geef ik geen prijzen aan milieuvervuilende spuitgasten. Dus pffffssss, uit met dit verhaaltje. ;-)

voorbeeld

Het mooiste KBTR-plaatje dat ik ben tegengekomen
Zou graag credits geven aan de maker hiervan!




  ontmoet de echte KBTR   ~   KBTR-pagina op Facebook



Nominaties voor de zeventiende Ring zijn welkom.
Nomineer je eigen visie!
mail de redactie