Thiax wint de Lustrum
Gouden Gevel Vizier Ring 2004 !

Shockwave presentatie
Thiax van Matthias Werther

Driehoekige topgevel duikt op in computerbehuizing.

Een computerkast in de vorm van een zadeldak, met een front als een topgevel. Het viel te verwachten dat GevelVisie hiervoor zou vallen zodra ze er kennis van zou nemen.

2 Jaar is de computerkast op internet te vinden en hij heeft veel waardering geoogst. Voor de ontwerper blijkt het een afgesloten hoofdstuk. Matthias Werther runt nu een zonnestudio in het centraalduitse Sondershausen. Jammer dat de prijs zo laat komt. Maar GevelVisie is nu eenmaal niet in staat om al het gevelnieuws zelf bij te houden en blijft dus afhankelijk van (ook rijkelijk late) tips.

De computerbehuizing illustreert waarom GevelVisie zich maar niet kan beperken tot gevels van gebouwen.

Porgy FranssenColin Luther Powell
Meerdere kapers op de kust.

De keuze van de lustrumring rakelde weer de vraag op naar de focus van GevelVisie. De nominaties varieerden van De fundamentalist van Levy/Sadeghi/Schaap gespeeld door Porgy Franssen in de aflevering 'Wie is er gek' van 28 november uit het tv-programma 'Het geluk van Nederland' (tv die eindelijk wat dieper gaat) via het Schotse Parlement van Enric Miralles tot en met de presentatie van een politicus, Colin Luther Powell.

  In de finale ging het tussen de Thiax en de hiernaast afgebeelde Peperkoek-pc van Envador (Chester Robins). Deze bouwer heeft ook computers in een gitaar en wc-pot ingebouwd.

De uitreiking van de ring krijgt nog een staartje. Begin januari 2005 wordt een artikel/fotoverslag gewijd aan het aanpassen van computerkasten.

28 december 2004
De Redactie.


Nomineer je eigen visie!
mail de redactie
De keuze voor de ring valt in december.


De vorige vier Ringen waren:

reddingsband
De Gouden Gevelvizierring 2003 >>

brandende kerstboomverlichting
De Gouden Gevelvizierring 2002 >>

Startershuisje Harkstede, Körmeling ziet ook soortgelijke huisjes achter reclameborden aan de snelweg John Körmeling won de Gevelvizierring 2001. >>

foto Frans Lemmens De Millenium Gouden Gevelvizierring ging naar Frans Lemmens >>
 

^